2011. május 11., szerda

Magányos dallam


Mindegy, hogy a zenekar mit játszik,
mind a maga dallamára kering.


Halkan koppannak a sok szavak,
fejemben vissza visszhangzanak.
Nagyon unom már ezt a csevejt,
mit gondolataim maga rejt.
Jó lenne már mást meghallgatni…
Jó lenne már mást meghallani!
A Magány fogja hideg kezem,
barát nélkül nehéz a szívem.

Szeretem-lista 1.

Van egy dolog, ami nagyon tetszik, amivel először Via Urban Eve blogján találkoztam, s szeretnék hasonlót bevezetni a magamén is, ez a Things I Love Thursday. Igaz, inkább magyarosítom a címét, mert nem nagyon szeretem az angollal keverni a magyart, bár olykor szoktam, részemről észrevétlen, s akaratlan. Inkább olyan cím alapján, hogy Szeretem-lista. Nem biztos, hogy heti rendszerességű lesz ez a kis rovat, de amikor eszembe jut, igyekszem leírni. S ugyan nem szeretek majmolni, de ezt hasznosnak gondolom. Reményeim szerint ez majd segíteni fog, hogy közhellyel élve: „az élet naposabb oldalát” lássam.

Álljon itt az én első Szeretem-listám:
  • Szeretem a csendes pihenőket.
  • Szeretem az önkéntes, önelemző, gondolkodó magányt.
  • Szeretem az inspiráló, elgondolkoztató könyveket, s a kissé groteszk irodalmat.
  • Szeretek berendezni helyiségeket a gondolataimban, s aztán, ha minden a helyükre került fejben, megvalósítani. - De addig is végigsétálni a bennem lévő tereken.
  • Szeretem a hajnali madárcsicsergést.
  • Szeretem leírni a terveimet, s mégjobban kihúzni, ami már megvan.
  • Szeretek a vízben sellőmód játszadozni. Lebegni a víz felszínén, háton –alig – úszva, ringatózni, s érezni, ahogy a víz keresztüláramlik az ujjaim közt, érezni a vízcseppek ezernyi pici atomját az ujjbegyeimen. Érintve látni a csillogó, éltető elemet, s csak érezni, élvezni a gondtalan súlytalanságot. Szeretem, ahogy a víz megszűri a kinti zajokat. Szeretek közben feltekinteni, s látni az eget, a felhőket. S ilyenkor tudom, ahogy fent, úgy lent. Ilyenkor szinte nem látok, nem hallok, nem tapasztalok, de mégis tudok mindent, a világ összes apró rezdülését, mely ott lüktet az ereimben, a szívemben.
Kép forrása: http://farm4.static.flickr.com/3524/3898289927_e5d1d2e7c4_m.jpg